Fundació i Museu Egipci

Museu Egipci de Barcelona

Museu Egipci de Barcelona

La Fundació Arqueològica Clos, entitat fundada el 1992 amb l'objectiu de donar a conèixer les cultures de l'antiguitat i especialment de l'Egipte faraònic, desenvolupa diverses activitats i programes específics al voltant d'una col·lecció d'art faraònic única a Espanya, formada per més de 1.200 peces originals que s'exhibeixen al Museu Egipci de Barcelona.

La Fundació Arqueològica Clos és una entitat sense ànim de lucre que s'autogestiona generant els seus propis recursos, sense rebre subvencions públiques de cap administració. L'autogestió s'aconsegueix per la prestació de serveis al públic en general i gràcies al suport econòmic del Cercle d'Amics i Mecenes i empreses patrocinadores.

Derby Hotels Collection és l'empresa patrocinadora principal de la Fundació. Per aquest motiu, Derby Hotels convida a tots els seus hostes de manera gratuïta a visitar el Museu Egipci de Barcelona, amb l'objectiu de compartir amb ells l'acció de mecenatge cultural de la companyia. Gràcies al suport econòmic de Derby Hotels i del Cercle d'Amics i Mecenes del Museu Egipci de Barcelona, la Fundació pot desenvolupar diversos programes específics de gran importància en formació pedagògica i cooperació social.

  • Programa d'accés a la formació en Egiptologia: el Programa d'accés a la formació en Egiptologia pretén facilitar l'accés a la formació d'estudiants d'escoles situades als dos municipis on s'ubiquen les seus de les nostres instal·lacions: Barcelona (Museu Egipci) i Palau-solità i Plegamans (Campus Arqueològic). Des de 1998, La Fundació Arqueològica Clos atorga 600 beques per curs escolar a Barcelona i des de l'any 2002 a tots els estudiants de primària i secundària de Palau-solità i Plegamans per a la realització de treballs arqueològics i tallers d'egiptologia.
  • Programa de cooperación social "Proyecto Upuaut": el Projecte Upuaut pretén fer accessible els continguts pedagògics sobre l'antic Egipte del Museu Egipci de Barcelona a aquelles associacions i fundacions reconegudes per la Generalitat que ofereixen serveis i acollida a persones amb discapacitat psíquica o física o persones amb risc d'exclusió social.
  • Programa de recuperació, restauració i posada en valor del patrimoni arqueològic faraònic: la Fundació Arqueològica Clos desenvolupa un projecte de recerca arqueològica a Egipte, per a la realització d'excavacions arqueològiques i restauració dels seus monuments a la necròpolis de Kom al-Ahmar, Sharuna, a Egipte Mitjà.