Banke 5* HOTEL París Art ètnic i tribal

Col·lecció d'art de l'Hotel Banke

L'Hotel Banke 5* de París exposa la mostra més important dels fons d'art de Derby Hotels Collection de joieria ètnica de l'Àfrica, Amèrica Precolombina i Àsia.

La mostra està repartida en cada una de les plantes de l'hotel, on s'hi exposa de forma permanent en diferents vitrines classificades per cultures. Des de Papua Nova Guinea, la Xina, l'Índia, el Tibet fins a les antigues tribus africanes. Destaquen els collarets rituals de Papua Nova Guinea, les polseres de plata i ivori de Sri Lanka, els vestits dels xamans de Costa d'Ivori i les caixes talismà del desert de Mali.

L'Hotel Banke 5* va ser un dels primers edificis d'estil haussmanià que es van construir a la Rue la Fayette al costat de l'Òpera, a principis del segle XX. Anteriorment la superfície ocupada per l’hotel corresponia al jardí de la mansió de la reina Hortensia de Beauharnais, mare de l’emperador Napoleón III, també conegut com Charles Louis Napoléon. L'edifici és obra dels arquitectes Paul Friesse i Cassien Bernard, en col·laboració amb l'enginyer Gustave Eiffel, que en va dissenyar l'escala central. En l'actualitat, l'edifici està protegit com a monument per l'Ajuntament de París.