Sostenibilitat mediambiental

nature 3289812_1920 2

Ajudem a conservar els recursos naturals i la diversitat biològica

A Derby Hotels Collection som conscients que la gestió de la nostra empremta ambiental és essencial per a la sostenibilitat del negoci, així com per frenar i mitigar els efectes del canvi climàtic. La innovació, l'aplicació de la tecnologia i l'eficiència de les nostres instal·lacions són els pilars del compromís del Grup per reduir els impactes al medi ambient.

Per això realitzem les següents accions:

  • Ús de materials i tècniques de construcció sostenibles a les instal·lacions i en la conservació dels elements arquitectònics dels nostres edificis singulars i de valor històric.
  • Subministrament d'una part important del consum energètic dels hotels a través d'energies renovables, i promoció de la contractació d'energia amb garantia d‟origen renovable. Així com, el compromís amb una eficiència energètica que dedica esforços per mitigar les conseqüents emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI).
  • Procés de canvi progressiu de totes les bombetes a il·luminació LED. Des del 2018, aproximadament 90% de les nostres instal·lacions lumíniques estan funcionant amb tecnologia LED, cosa que ha generat un estalvi energètic notable, a part d'una reducció significativa dels residus de les bombetes usades.
  • Millora de la reducció del consum d'aigua. Totes les habitacions dels nostres hotels s'han dotat d'un estalviador d'aigua per a les aixetes. A més, totes les dutxes disposen del sistema “Ecostat” que permet un estalvi mitjà de 5 litres a cada dutxa. El 2020, s'ha instal·lat a tots els establiments un aparell de lectura dels comptadors de l'aigua per poder observar els consums i poder fer-ne estadístiques per buscar com estalviar. Si el consum d'aigua és significatiu, el sistema avisa per conscienciar-ne l'ús. A tots els hotels i apartaments hi ha missatges de sensibilització als clients amb l'ús del recurs de l'aigua.
  • Ús de productes biodegradables i eliminació de productes de categoria PET. Hem valorat la substitució de tots els envasos de plàstic d'ús únic per d'altres opcions biodegradables o compostables en el desenvolupament de l'activitat als hotels. El 2020, es va eliminar per complet el plàstic al mini bar. També s'ha treballat perquè els amenities oferts als clients majoritàriament siguin productes amb dosificació. Els seus envasos es reciclen íntegrament. Durant el 2020, es van substituir totalment la compra d'ampolles d'aigua de plàstic per ampolles de vidre retornable i reciclables. Així com s'ha substituït tot el volum d'envasos PET per vidre retornable a tots els establiments.
  • Apostem per la mobilitat elèctrica i volem oferir cada cop més serveis de recàrrega per a cotxes elèctrics als nostres hotels. El 2018 es va equipar el pàrquing del Claris Hotel & Spa amb punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.
  • Reducció dels residus a través del reciclatge o la reutilització. Complim amb les normatives locals de gestió de residus, pagant una quota per a la gestió pública adequada (anual o semestral depenent de les administracions locals). A més, en relació amb l'oli de cuina, els hotels tenen un sistema d'emmagatzematge en bidons fins a la recollida per una empresa especialitzada i certificada per International Sustainability and Carbon Certification. Aquest procés assegura el compliment dels estàndards mediambientals més alts en els processos de tractament d'oli.

Som conscients que gran part dels aliments són convertits en residus, per això considerem fonamental implementar una gestió responsable i eficient dels productes alimentaris utilitzats per al servei de restauració. Els processos de compres constitueixen un primer pas per detectar qualsevol anomalia en el subministrament de productes i prevenir el malbaratament de menjar. Portem aquest control mitjançant un sistema de back office que permet monitoritzar les diferències entre l'inventari dels productes emmagatzemats i els productes vinguts segons el TPV (terminal de punt de venda).

A cada restaurant, gràcies a una oferta gastronòmica principalment a la carta, les comandes de productes es realitzen a molt curt termini i donant resposta a les necessitats diàries o setmanals dels xefs. Així mateix, s'intenta limitar el malbaratament dels aliments no venuts revalorant-los en plats del dia, suggeriment del xef o reaprofitant-los en els àpats del personal. Amb aquestes mesures, busquem mantenir una oferta diversa i variada i proporcionar als clients productes frescos i de màxima qualitat.