Sostenibilitat Mediambiental
Ajudem a conservar els recursos naturals i la diversitat biològica
La innovació, l'aplicació de la tecnologia i l'eficiència de les nostres instal·lacions són els pilars del compromís del Grup per reduir els impactes al medi ambient.
- Ús de materials i tècniques de construcció sostenibles a les instal·lacions i en la conservació dels elements arquitectònics dels nostres edificis singulars i de valor històric.
- Consum energètic dels hotels mitjançant energies renovables i promoció de la contractació d'energia amb garantia d'origen renovables.
- Canvi progressiu de totes les bombetes a il·luminació LED. Des del 2018, aproximadament el 90% de les nostres instal·lacions lumíniques funcionen amb tecnologia LED.
- Aposta per la mobilitat elèctrica. Des de 2018 l'Hotel Claris disposa de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.
- Millores de la reducció del consum d'aigua:
· A totes les habitacions s'han dotat d'un estalviador d'aigua per aixetes.
· Totes les dutxes disposen del sistema "Ecostat" estalvi mitjà de 5l/dutxa.
· Comptadors de lectura de consum per monitoritzar consums i prendre mesures per reduir-lo.
· Missatges de sensibilització als clients utilitzant el recurs de l'aigua. - Reducció dels residus a través del reciclatge o reutilització:
· Compliment de les normatives locals de gestió de residus.
· Sistema demmagatzematge en bidons i recollida especialitzada i certificada de l'oli de cuina. Complint amb els estàndards mediambientals més alts "International Sustainability and Carbon Certification" en els processos de tractament d'oli. - Gestió responsable i eficient dels productes alimentaris utilitzats als nostres restaurants:
· Mitjançant un sistema de back office que permet monitoritzar les diferències entre l'inventari dels productes emmagatzemats i els productes venuts als nostres restaurants.
· Oferta gastronòmica principalment a la carta i amb comandes a molt curt termini.
· Reducció del malbaratament dels aliments no venuts revaloritzant-los en l'oferta de "Suggeriments del xef" o reaprofitant per als àpats de personal. - Ús de productes biodegradables i eliminació de productes de categoria PET:
· El 2020 s'han eliminat completament el plàstic al Minibar de totes les habitacions.
· La majoria dels amenities oferts al client són de productes amb dosificació.
· Substitució total de les ampolles de plàstic per ampolles de vidre retornable i reciclable.