Urban 5*GL HOTEL Madrid Art ètnic i tribal

Col·lecció d'art de l'Hotel Urban

Des de la seva inauguració el 2004, l'Hotel Urban ha anat adquirint peces tribals de Papua Nova Guinea fins a formar una col·lecció privada, integrada per aproximadament 200 peces, de les quals un centenar es mostren permanentment al nostre hotel.

Les primeres obres van ser comprades a la Fundació Folch de Barcelona. El seu propietari, Albert Folch, va obtenir aquestes peces entre 1964 i 1972 durant els seus viatges al país. També formen part d'aquesta col·lecció algunes obres que van pertànyer al col·leccionista Jean Louis Roiseux, un dels exploradors que més ha treballat perquè el gran públic tingui accés als pobles més remots del planeta i que va realitzar la seva primera expedició a Papua Nova Guinea el 1963. Completen la col·lecció nombroses adquisicions en sales de subhastes de tot el món, a més de peces aconseguides per Jordi Clos en els seus viatges a Papua Nova Guinea.

La col·lecció, la componen una sèrie de tòtems tallats de les cases Tambaran, tambors rituals esculpits, escuts cerimonials pintats, cadires cerimonials, màscares del nyam, figures Yipwon, figures Mindja, figures Hook i d'avantpassats, grans màscares vungvung i una important col·lecció de joies i vestimentes ètniques que poden contemplar-se tant a les zones comunes de l'hotel com a la sala-museu.

No menys important és la col·lecció d'art budista, hinduista, xinès i khmer repartida per totes les habitacions de l'hotel. Destaca la sèrie de nou escultures hinduistes de jade que representen els nou planetes en els quals podia encarnar-se Visnú, les escultures budistes tallades en fusta dels segles XV al XVIII i els vistosos panells de pintura xinesa que representen les reunions de les famílies nobles dels segles XVIII i XIX.